Hét online taaladviespunt HvA en UvA

Top Tien Onprettige stijlkeuzes

Lezers vinden de onderstaande zinnen vaak niet prettig om te lezen. Kun je benoemen waardoor dat komt? Onderaan de pagina kun je doorklikken voor meer uitleg.

 

 1. Inmiddels is het inzicht ontstaan dat voedselhulp ook op langere termijn noodzakelijk zal zijn voor de ondersteuning van de inspanningen van de ontwikkelingslanden ter verhoging van de eigen voedselproductie.

   

 2. Naar wordt aangenomen draagt de overheid zorg voor de verbetering van de kwaliteit van het water in rivieren, sloten en plassen.

   

 3. Er wordt door deskundigen nog steeds gediscussieerd over de vraag wie de ontdekker van het Aids-virus is.

   

 4. Het aldus verkregen bedrag zal worden terugbetaald in 25 jaarlijkse termijnen, waarvan de eerste vervalt een jaar na beëindiging der planperiode, waarbij over de niet terugbetaalde bedragen, te rekenen vanaf het tijdstip van de beëindiging der planperiode, een alsdan tussen partijen vast te stellen rente wordt vergoed, welke zoveel mogelijk gelijk zal zijn aan die, welke op dat tijdstip in Nederland de gangbare is voor overeenkomstige leningen ten laste van de overheid, met ongeveer gelijke (gemiddelde) looptijd).

   

 5. Bij een gecompliceerde breuk is de huid beschadigd. Het gebroken bot is zichtbaar. Het kan ontstoken raken. Fracturen die door ziekte worden veroorzaakt (door osteoporose, een tumor of cyste) heten pathologische fracturen. Het bot is verzwakt. Het breekt gemakkelijker!

   

 6. Daarna gaan drie kleppen open die zich in de motorkap bevinden. Het afgewerkte gas verdwijnt hierdoor uit de motor.

   

 7. Ter voorbereiding op de de installatie van het nieuwe programma moeten:
  • een lijst met keywords worden samengesteld;
  • voorbeeldprogramma’s worden bedacht;
  • toetsingsmateriaal omgezet worden;
  • voor de opleidingsduur is per persoon een pc nodig.

   

 8. Deze tegenargumenten houden namelijk onder andere in, dat men meent, dat de staat toegeeft door iets wat illegaal is nu legitiem te maken aan de criminaliteit en dat men vreest dat het legaliseren drugstoerisme – buitenlandse verslaafden komen dan naar ons land om drugs te kopen – zou uitlokken.

   

 9. Deze scriptie wil een beoordeling geven van de toepasbaarheid van de het groeifasenmodel volgens Nolan.

   

 10. Vervolgens brengen de schrijvers de onzekerheid aan de orde wat betreft de vraag in welke mate Europa een naar binnen gericht protectionistisch beleid zal gaan voeren.
 11.